Tus Noticias de La Safor

Vicent Alonso Climent

El professor Vicent Alonso Climent va nàixer en la Finca Agrícola que la Caixa d´estalvis de Valéncia ´tenia a la Barraca dç Aigües Vives l´any 1953. En 1978 se llicencià en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Durant el servei militar realitzà funcions d´arxiver-bibliotecari en la Biblioteca de la VI Regió Militar a Burgos, on col•laborà en l´edició de la revista Tropas del Norte. Des del 9 de novembre de 1979 fons a desembre de1982 desenvolupà la seua activitat com arxiver municipal d´Alzira on se n´encarregà de la custodia i de facilitar l´accès a la documentació que se serva a l´Arxiu Municipal d´Alzira i de propiciar tot tipus de treballs d´investigació. Amb una perícia i professionalitat dignes d´encomi va telefonar des de València, on estava la vesprada del 20 d´octubre de 1982, per avisar la màxima autoritat local del perill en què es trobava la documentació que provisionalment es localitzava a la planta baixa d´un immoble municipal del carrer Sant Roc, espatles a l´església de Santa Caterina, on havia sigut traslladada per les obres que es duen a cap a la Casa Consistorial. Francisco Blasco, alcalde de la ciutat, es feu ressò de la crida d´Alonso i ordenà a una brigada d´operaris municipals l´actuació escaient.
Alonso, que ingressà en la carrera docent l´any 1983 con a professor interí, va ser nomenat funcionari de carrera per oposicions al Cos d´Agregats de Batxillerat, l´any 1985. Eixe mateix any publicà a la revista Cabanilles d´Amics dels Orgues el treball d´investigació "Orgues i organistes d´Alzira" amb notícies sobre las esglésies principals de la vila, les primeres dades musicals, el d´organistes que treballaren a la vila entre els segles XIV i XX i la transcripció paleogràfica i l´anàlisi de la documentació de l´AMA referida als documents (153 notícies) sobre la cultura municipal de la capital de la Ribera del Xúquer des del segle XV al XIX.
Vicent Alonso que, a més a més ha cursat estudis de Tercer Cicle en el departament de Teoría dels Llenguatges de la Universitat de València i posseïx el títol de Master en Comunicaió i Periodisme per la mateixa universitat, exercix la docència al IES Josep Mª Parrra , centre on ha impartit les assignatures de Valencià, Literatura Catalana, redacció i disseny de premsa i ha exercit els càrrecs de cap d´Estudis i Director.
Vicent que fou regidor de l´Ajuntament d´Alzira en la legislatura 1995-1999 per la candidatura d´EU, forma part del partit la República i coordina la publicació informativa i satírica La Repu.
L´Arxiu Municipal d´Alzira, depòsit que conté pergamins, llibres, lligalls i papers des del segle XIII fins a l´actualitat, continua sent el que és, el més preuat tresor documental d´Alzira, gràcies a ell. La ciutat d´Alzira resta obligada amb Alfonso.

 

Aureliano Lairón

Aureliano Lairón

Alzira en 1959. Licenciado en Geografía e Historia (especialidad de Historia Medieval) por la Universidad de Valencia es doctor en historia, archivero municipal, CRONISTA OFICIAL DE SU CIUDAD NATAL y profesor de la Diplomatura de Magisterio en la UCV San Vicente Mártir de Carcagente y Alzira. Colaborador de la Academia Valenciana de la Lengua, forma parte de la Comisión de Valoración Documental para los municipios de la Comunidad Valenciana de la Generalitat Valenciana y publica semanalmente en las páginas de la edición de la Ribera del diario Levante-El Mercantil Valenciano una crónica comarcal. Ha sido distinguido con el Escudo de Oro de las ciudades de Alzira y Carcaixent.

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database