Tus Noticias de La Safor

L’Accés Sud a l’Autopista AP-7 allibera Oliva dels vehicles pesats i augmenta la qualitat de vida

Inauguracio Hito Oliva Acces Sud AP7

Bernabé: "El Govern respon a una reivindicació històrica de la ciutadania d'Oliva"
La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que amb la posada en servei de la Connexió Sud d'Oliva "el Govern respon a una reivindicació històrica de les ciutadanes i ciutadans de la ciutat". Aquesta carretera, ha afegit la delegada, "disminuirà el trànsit que travessa Oliva, especialment de vehicles pesants. Així, s'incrementa la seguretat viària i la qualitat de vida de les veïnes i veïns".
La carretera N-332 ha constituït històricament el principal eix de vertebració de la comarca de la Safor i ha suportat més de 15.000 vehicles de mitjana al dia amb un 10% de vehicles pesants. La liberalització de l'autopista AP-7 al gener de 2020 va redistribuir cap a aquesta via el trànsit de llarg recorregut que travessava la comarca. No obstant això, el trànsit en la carretera nacional es va mantindre en uns 10.000 vehicles amb un 7% de pesats travessant el nucli urbà d'Oliva. "L'actual travessia de la N-332 en la localitat d'Oliva és un tram que pateix una elevada congestió i perillositat derivats de la seua alta intensitat de trànsit i el seu traçat encaixat en l'entramat urbà", ha dit la delegada. Per això la nova Connexió Sud d'Oliva "és una obra fonamental per a la ciutat i per a tota la comarca".
El Ministeri de Transports. Mobilitat i Agenda Urbana ha destinat a aquesta obra 35,8M€, "una de les majors inversions del Govern a la comarca de la Safor", segons ha dit la delegada."I anem a fer la ciutat d'Oliva més sostenible i habitable, amb una connexió de carril-bici per la carretera de Pego".
Endavant el projecte de millora del creuament de l'Hostal de Sant Jaume
Pilar Bernabé anunciava també el pròxim inici de les obres del creuament de la Nacional 332 a l'altura de l'hostal de Sant Jaume d'Oliva i la carretera de Pego al Mar per la marjal de Pego-Oliva. El pressupòst previst d'aquest projecte es de vora 9,6 milions d'euros. Aquest dijous 16 de novembre es publicava la licitació a la Plataforma de l'Estat.
També es va mostrar oberta a estudiar junt a l'Ajuntament d'Oliva la cessió al municipi de la Carretera Nacional 332 per a convertir-la en un Bulevar amb arbres, bancs i millora urbana.
L'alcaldessa d'Oliva Yolanda Pastor senyalava l'agraïment "a tots els que l'han fet possible. Oliva millora la seua capacitat. Hem patit durant molts anys el trànsit i els camions per l'interior del nucli urbà i és una alegria i satisfacció que acabem amb això. També estem preparant la memòria per a treballar conjuntament perquè la cessió de la N-332 siga possible i la convertim en un bulevard. Aquesta connexió millorarà en indústria, comerç, turisme i la seguretat de les persones d'Oliva. Aquest és un abans i després".
L'exalcaldesa Yolanda Balaguer remarcava el treball realitzat durant l'anterior legislatura "per a que açò siga hui una realitat" i l'anterior alcalde David González va voler indicar que "hui es un gran día per Oliva. Va a canviar radicalment la movilitat de la nostra ciutat, en favor d'una qualitat de vida per a les persones. Vaig treballar moltíssim per que fora realitat i veure-ho acabat és una gran satisfacció".

Característiques tècniques
La nova connexió té una longitud total de 2,5 km i la seua secció transversal consta de dos carrils de 3,5 metres d'amplària amb vorals de 1,5 metres i bermes d'un metre.
Aquest nou tram de carretera presenta tres connexions:
L'enllaç de la carretera N-332 amb l'autopista AP-7 s'ha resolt a través d'un enllaç tipus trompeta, amb una estructura que creua l'AP-7 salvant les dues calçades sense cap suport entre les mateixes a causa de l'estricte de la seua secció.
• S'ha remodelat l'enllaç existent sobre la N-332 per a independitzar el trànsit de la nova carretera de la resta de moviments amb origen i destinació les platges, el polígon industrial i els camins municipals.
• La connexió del nou tram de carretera nacional amb la carretera CV-715, que comunica els municipis d'Oliva i Pego, s'ha resolt mitjançant un nou vial de 850 m que connecta l'enllaç de pesos existent en la nacional, amb una nova glorieta construïda sobre la carretera CV-715, evitant així el pas d'aquest trànsit pel nucli urbà d'Oliva.
• A fi de facilitar i fomentar la mobilitat de vianants i ciclistes es construeix una connexió a diferent nivell entre el nucli urbà d'Oliva i el Camí Vell de Pego, que servirà per a canalitzar el trànsit cicle per als vianants en aquesta zona, millorant la permeabilitat transversal de la infraestructura.
Les actuacions han inclòs la integració paisatgística i ambiental, la prolongació de totes les séquies travessades per la traça, la reposició els serveis afectats, així com la senyalització vertical, horitzontal i elements complementaris que permeten la total funcionalitat de la infraestructura.
S'han realitzat plantacions en una superfície de més de 80.000 m²: 1.450 arbres (cedres, pins i teues) i 6.517 arbustos (Baladre, Taray, Coscolla, Romero i Lavanda) que actuaran com a embornals de carboni per a reduir la petjada de carboni produïda pels vehicles que circulen Com a embornal principal per la seua amplitud, destaca l'àrea de 50.000 m² entre la nova via i la seua connexió de la CV-715, que s'ha dotat de noves plantacions, s'han adequat les existents (tarongers fonamentalment) i trasplantat aquelles que interferien amb la traça (palmeres i oliveres, entre altres).

Link de descàrrega del vídeo de la nova via:
https://wetransfer.com/downloads/c32ffda6a6dae90ce057a5661c3601ac20231116132902/877d6b6d53bbdd86d7a0c7c0762aa53320231116132937/5387ad
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database