Tus Noticias de La Safor

L’Ajuntament de Tavernes reivindica a València infraestructures necessàries i de transcendència per al desenvolupament de la localitat

231114 reunió chx Tavernes

• El govern local es reuneix amb el gerent d'EPSAR i el president de la CHX per a avançar en els projectes de la nova depuradora i la canalització del riu Vaca
• L'alcaldessa Lara Romero ha assenyalat que el consistori "està redoblant esforços per a exigir als organismes responsables que acceleren les infraestructures que Tavernes necessita"

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha reivindicat en diversos organismes de València infraestructures necessàries per a la localitat i de transcendència per al desenvolupament de la ciutat. Ho ha fet en dues reunions a la capital per a tractar el futur de la nova depuradora amb una cita amb l'EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals) i una altra reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per tal de tractar el projecte de canalització del riu Vaca. Dues visites a estos organismes on van acudir l'alcaldessa Lara Romero, i els regidors Josep Llàcer, Zeus Grau i Juan Bautista Talens, acompanyats de tècnics municipals.
En la visita a l'EPSAR, la delegació de Tavernes de la Valldigna va ser atesa pel gerent José Aparicio, a més de tècnics de projectes i jurídics, així com representants de la Direcció General de l'Aigua. En la reunió es va abordar la vigència del conveni entre les dues parts per a afrontar amb total seguretat la futura construcció de la nova depuradora. El pla especial de l'EDAR hauria d'estar acabat abans de febrer de 2024, però encara està pendent l'informe d'impacte ambiental per part de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori.
Davant esta situació, l'EPSAR es va comprometre a nomenar una comissió de seguiment i elevar la proposta de continuïtat del conveni fins a l'execució de l'obra. Per este motiu, la Direcció General de l'Aigua va aconsellar a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna que demanara una pròrroga per tal que no caduque l'actuació.
Per altra banda, en la cita a la seu de la CHX, el president Miguel Polo va encapçalar la reunió amb l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. El màxim representant d'este organisme va confirmar al govern local que el projecte de canalització del riu Vaca aprovat en 2011 i adjudicat a Aquamed el gestionaria ara la CHX. Un projecte que estava a punt per a començar les obres, però que ara l'organisme entén que s'ha de modificar perquè ha quedat obsolet i busquen solucions més sostenibles i amb menys formigó, materials que -van dir- no encaixen en l'aposta de les actuacions que volen fer ara.
La Confederació va explicar que es posaran a treballar en el projecte que afecta Tavernes de la Valldigna de forma coordinada amb l'Ajuntament per a avançar en les gestions i prioritzar, tenint en compte les noves propostes més amables. La CHX s'ha compromés a iniciar prompte els tràmits per a licitar la redacció d'actualització d'este projecte.
L'alcaldessa Lara Romero ha destacat que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna "està redoblant esforços per a exigir a les administracions superiors i als organismes responsables que acceleren les infraestructures que la localitat necessita". Lara Romero ha apuntat que "cal avançar en projectes que impulsen el creixement i desenvolupament de Tavernes de la Valldigna, com ara la nova depuradora o la canalització del riu Vaca, que, a més, servirà per a protegir-nos davant possibles crescudes del cabal, això sí, sempre pensant en projectes i actuacions més sostenibles i compatibles amb l'entorn".

tns
Tavernes
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database