Tus Noticias de La Safor

14a Festa Estellés Gandia el proper divendres

IMG-20230915-festa estelles

• Serà el divendres 22 de setembre, a partir de les 20.30 h, al Mirador dels Borja, organitzada per Saforíssims Societat Literària, amb la col•laboració dels Departaments de Cultura i Aviva Gandia (Agència municipal de Promoció del valencià) de l'Ajuntament de Gandia. A més de Compromís per Gandia.

• Es tracta d'un espectacle poètic i musical de caràcter popular en homenatge al poeta valencià més destacat del segle XX, Vicent Andrés Estellés, al voltant de la data del seu naixement, el 4 de setembre (enguany faria 99 anys).

• A les 20.30 h hi haurà un sopar popular de coixinereta i a les 22.00 h s'iniciarà l'espectacle, que comptarà amb l'actuació musical de Joan Peiró Aznar; micro obert i la partipació de l'ex Conseller de Cultura, Vicent Marzà.

El Mirador dels Borja de Gandia acollirà un any més la 14a Festa Estellés Gandia, el recital poètic i musical popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés (1924-1993), una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. Serà el divendres, 15 de setembre, a partir de les 20.30 hores. Amb el nou format introduït l'any passat: sopar popular o de coixinereta, seguit del micro obert i l'actuació musical, a les 22.00 h.
Està organitzat per Saforíssims, Societat Literària, amb la col•laboració dels departament de Cultura i l'Agència Municipal de Promoció del Valencià (Aviva Gandia) de l'Ajuntament de Gandia i Compromís per Gandia.
Enguany hi comptarà amb l'actuació musical de Joan Peiró Aznar (Potries, 1989), i la participació de l'ex Conseller de Cultura, Vicent Marzà. També s'hi espera la presència d'un expert en l'obra d'Estellés, encara per confirmar.
Coordinaran l'acte els Saforíssims Maria Josep Escrivà, Joan Deusa i Raül Navarro, els quals han animat la ciutadania a participar-hi, tant en el sopar popular, com llegint un poema d'Estellés. Com sempre, per tal d'evitar repeticions, cal triar prèviament un parell de poemes de l'autor, dur-los-hi fotocopiats i enviar el títol per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. .

Festes Estellés
Cal recordar, que són nombroses les poblacions del País Valencià i del nostre territori lingüístic que celebren la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l'efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s'inspira en el 'Burns Supper', una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Va ser precisament la manera com els escocesos celebraven el naixement del seu poeta el que animà l'escriptor Josep Lozano a convocar les primeres festes Estellés, el 2010. Aquell any, tres o quatre localitats (entre elles Gandia) secundaren la iniciativa. A hores d'ara, estem parlant d'un centenar. (https://festaestelles.blogspot.com/).

Saforíssims, Societat Literària

En el marc de la Setmana Literària que se celebra a Gandia a finals del mes de novembre, es va presentar l'any 2010, el grup Saforíssims. La formació d'aquesta plataforma literària és possible gràcies a la fornida nòmina d'escriptors que registra la Safor (terra dels clàssics del segle d'or: Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella), i a la qualitat de la seua obra. Sense cap vanitat, doncs, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s'assenta a través de la perseverança. En l'actualitat, l'associació Saforíssims Societat Literària, presidida pel poeta oliver Josep Lluís Roig, compta al voltant de 73 membres (escriptors, poetes, periodistes, músics...).Sobre aquests antics fonaments s'assenta i s'explica l'intens activisme cultural de la comarca al llarg de tot l'any, que fa de la Safor un ecosistema de màxim interès.

A més a més, des de Saforíssims pensem que paga la pena sumar esforços i anar més enllà de la individualitat que comporta el fet d'escriure. Per això, pretenem ser el pont que facilite la connexió entre escriptors, institucions, mitjans de comunicació i qualsevol persona interessada en la literatura. De la mateixa manera, ens proposem establir relacions amb altres col•lectius d'escriptors per propiciar coneixences personals i literàries, així com posar en comú idees i activitats.

Biografia de Vicent Andrés Estellés:
https://www.escriptors.cat/autors/andresv/biografia-vicent-andres-estelles?fbclid=IwAR0f7VhUS5r_rLuoUjyPw0hB8_f9VyLnsFzjqmLQVvCFRfsJm0vfx_YIWSY

http://www.llibresvalencians.com/Vicent-Andrus-Estellus_va_17_78_0.html?fbclid=IwAR0kLdVHLeRr2LMdCdP5015a79TRziqlOAIYbUWBPngrfOPPymFvvqn0LEY
TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database