Tus Noticias de La Safor

Baldoví denuncia a Gandia el pitjor inici de curs escolar en molts anys

Rdp Educaicó - Baldoví

El Síndic de Compromís a les Corts Valencianes ha estat aquest dimecres migdia a Gandia, acompanyat de la portaveu municipal i la regidora de Compromís, Alícia Izquierdo i Esther Sapena, respectivament, així com altres regidors/es i alcaldes de la Safor-Valldigna. Joan Baldoví ha posat de manifest la incompetència i desídia manifesta de la Conselleria d'Educació en mans del PP, tant amb el professorat com amb les famílies: "Estem constatant que tenien molta presa de governar sense saber gestionar ni garantir un inici de curs com cal. I estan havent problemes en la Safor-Valldigna, però també en totes les comarques del País Valencià. Des de Compromís demanem la compareixença d'un conseller que està amagant-se de donar la cara davant el desgavell d'inici de curs». Recorden que el professorat interí ha passat tot l'estiu sense saber on treballarà (començava el dia 1 de setembre). «Un caos en les adjudicacions sense precedents que ha afectat 21.000 persones, mentre els responsables, se n'anaven de vacances... Al que cal sumar l'ocurrència d'última hora de l'ampliació horària d'hores lectives», a pocs dies de l'inici del curs, sense dotar de professorat necessari i que segons els sindicats, provoca una sobrecàrrega horària als docents que desfà tot el treball fet pels equips directius en la preparació del curs. «Ni 100 dies ha tardat el PP i Vox en aplicar la tisora de les retallades a l'educació valenciana: 50 centres perden aquest curs docents, retallant el que feia el Botànic durant anys», ha assegurat.
Per la seua banda, la regidora d'Educació de Gandia ha informat que des de l'Ajuntament de Gandia estan en continu contacte amb els directors i els sindicats per tal de donar tot el suport possible a aquesta situació i reclamar a la Conselleria «que comence a fer la seua feina d'una forma seria i respectuosa, tant amb el professorat com amb els milers d'alumnes que estan patint la incompetència continuada de la Conselleria d'Educació».
Segons els sindicats de mestres a dia de hui queden 2.880 llocs pendents d'adjudicar, la majoria d'elles substitucions amb el consegüent perjuí per a la planificació dels cursos en els diferents centres, amb una mitjana de 3 a 5 professors menys per centre. «Que a la nostra comarca representa una manca de 131 mestres i professors, 64 a Gandia».
A més, segons el Stepv, el principal sindicat a l'ensenyament públic, tampoc s'ha executat el Pla d'Actuació de Millora (PAM) i no s'han incorporat als centres el professorat previst, deixant plantilles incompletes en diferents centres educatius.
«A més dos dels nostres centres s'han vist afectats pel desastre dels autobusos escolars, també gestionats per conselleria, com és el cas del CEE Enric Valor i l'IES Maria Enríquez. La situació actual és inconcebible, mai ha hagut un inici de curs tan caòtic, autobusos que no arriben, professorat que no arriba... sols esperem i estarem al peu de canó per tal que no deixen d'arribar beques, xarxa llibres, edificant.... Perquè si aquesta és la tònica que pensa seguir aquesta desastrosa Conselleria, ahí estarem Compromís des de les Corts, les diputacions i des de cada ajuntament, al costat de tota la comunitat educativa per tal de garantir que no es faça un pas enrere en cap de les millores educatives que hem aconseguit en els últims 8 anys».
Per tot açò des de Compromís demanem explicacions i responsabilitats polítiques al Conseller, «i no deixarem de fer-ho perquè tenim claríssim que el bon funcionament del sistema educatiu valencià ha de ser una prioritat absoluta per al Consell», ha conclòs Baldoví.
TNS
Gandia
Politica

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database