Tus Noticias de La Safor

Quatre xefs estrela Michelín en el jurat del IV Concurs Nacional de Coques Ciutat d'Oliva 2023

Presentacio bona
 El IV Concurs Nacional de Coques Ciutat d'Oliva tindrà un jurat excepcional amb quatre dels millors xefs de la Comunitat Valenciana, entre ells un cuiner tres estreles Michelín per revelar, Cristina Figueira xef del restaurant "El Xato" de La Nucia amb una estrela Michelín i cinqué millor restaurant del món Tripadvisor, Rafa Soler, xef del Restaurant Audrey's de Calp amb una estrela Michelín i José Manuel López xef del restaurant Peix i Brases de Dénia amb una estrela Michelín.
Però a més estaran Vicente Sancho únic mestre MOF Boulanger's en la Comunitat Valenciana, el cap de l'àrea de formació de la xarxa de CDT's de la Comunitat Valenciana Javier Solsona, la directora de continguts de Gastrònoma i Alacant Gastronòmica Maje Martínez i el periodista gastronòmic de Punt Mitjana Lluís Penyafort. Així ho van presentar aquest dimarts 14 de març el president de la Associació Gastronòmico-Cultural "Amics dels Cocs " d'Oliva Pepe Cotaina , el regidor de turisme de l'Ajuntament d'Oliva Kino Calafat i el vicepresident de l'entitat Miquel Font.
Amb moltes novetats, del 5 al 8 de maig se celebrarà a Oliva la quarta edició del Concurs Nacional de Coca tradicional i creativa 'Ciutat d'Oliva'.
Un total de 20 cuiners i forners professionals es donaran cita en aquest esdeveniment gastronòmic dirigit als professionals. El certamen serà el dilluns dia 8 de maig en el Centre Polivalent d'aquesta localitat de la Safor. Les bases es donaran a conéixer en la pàgina de Facebook de AGACO i inclouen els mateixos premis que l'edició anterior amb 1.000 euros per al guanyador, 500 euros per al segon i 250 euros per al tercer i un premi especial dotat amb 200 euros a la coca més creativa del concurs.
A més, i la principal novetat d'enguany serà el concurs amateur el dissabte sis de maig al matí en el mateix marc del Centre Polivalent, amb la realització de coques dolces elaborades in situ. Serà el primer concurs de coques dolces valencianes de la història i estarà també obert a les receptes que vulguen elaborar els participants. Pròximament eixiran les bases concretes d'aquest nou concurs.
El regidor de turisme Kino Calafat va assenyalar que hi ha constància de més de 8 milions de visites a les Coques d'Oliva en internet. De fet cada vegada té més repercussió en els grans canals gastronòmics la presència de les coques valencianes.
També els escolars d'Oliva tindran una participació molt destacada durant la celebració del concurs. Els alumnes de sisé de primària de tots els col·legis de la ciutat elaboraran les seues propostes de coques de sal acolorides, després d'unes accions d'informació sobre les coques valencianes en els centres educatius. La coca de sal guanyadora es dilucidarà el mateix dissabte dia 6 de maig per part del jurat del concurs.
L'objectiu fonamental d'aquest certamen gastronòmic és la promoció de les coques d'Oliva com un producte excepcional i únic de la gastronomia valenciana, lligat històricament a la ciutat d'Oliva. S'espera la presència d'altes personalitats polítiques de la Comunitat Valenciana que , de nou, han sigut convidades a ser presents en la celebració, així com també a tots els Ambaixadors de les Coques que ha lliurat durant aquests anys la Associació Gastronòmico-Cultural Amics de les Coques d'Oliva.
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database