Tus Noticias de La Safor

La plaça de l’Escola Pia acull la #FESGandia22 amb l'actuació de La Maria

FE22-POST-nologo

La plaça de l'Escola Pia de Gandia acollirà un any més la 13ena Festa Estellés Gandia, el recital poètic i musical popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés (1924-1993), una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. Serà aquest divendres, 23 de setembre, a les 20.30 hores. Està organitzat per Saforíssims, Societat Literària, amb la col•laboració dels departaments de Cultura i Escena Urbana i Compromís per Gandia (soci fundador de la FES Gandia, que es fa càrrec des dels inicis de l'actuació musical).
Presentat per la poeta de Saforíssims, Verònica Pérez, enguany hi comptarà amb la participació de Jordi Oviedo, (encarregat, juntament amb Irene Mira, de la revisió de l'Obra completa d'Estellés) i l'actuació de la jove cantant d'Oliva, La Maria.
Com a novetat, l'espectacle estarà precedit d'un sopar popular d'entrepà o 'coixenereta'.
El nou president de Saforíssims, el poeta Josep Lluís Roig, ha recordat que «el recital és a micro obert i qualsevol persona pot participar-hi llegint un poema d'Estellés». Com sempre, per tal d'evitar repeticions, cal triar prèviament un parell de poemes d'Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar el títol per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. . «A més, enguany llancem el «repte Estellés» de triar un text poc conegut i cada any proposarem una temàtica diferent al voltant de la seua obra».
Festes Estellés
Cal recordar, que són nombroses les poblacions del País Valencià i del nostre territori lingüístic que celebren des de fa 12 anys la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l'efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s'inspira en el 'Burns Supper', una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Va ser precisament la manera com els escocesos celebraven el naixement del seu poeta el que animà l'escriptor Josep Lozano a convocar les primeres festes Estellés, el 2010. Aquell any, tres o quatre localitats (entre elles Gandia) secundaren la iniciativa. A hores d'ara, estem parlant d'entre 60 i 70. (https://festaestelles.blogspot.com/)

http://festaestellesgandia.blogspot.com/

Saforíssims, Societat Literària

En el marc de la Setmana Literària que se celebra a Gandia a finals del mes de novembre, es va presentar l'any 2010, el grup Saforíssims. La formació d'aquesta plataforma literària és possible gràcies a la fornida nòmina d'escriptors que registra la Safor (terra dels clàssics del segle d'or: Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella), i a la qualitat de la seua obra. Sense cap vanitat, doncs, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s'assenta a través de la perseverança. En l'actualitat, l'associació Saforíssims Societat Literària, presidida des de fa poc per Josep Lluís Roig, compta al voltant de 70 membres (escriptors, poetes, periodistes, músics...).

Sobre aquests antics fonaments s'assenta i s'explica l'intens activisme cultural de la comarca al llarg de tot l'any, que fa de la Safor un ecosistema de màxim interès.

A més a més, des de Saforíssims pensem que paga la pena sumar esforços i anar més enllà de la individualitat que comporta el fet d'escriure. Per això, pretenem ser el pont que facilite la connexió entre escriptors, institucions, mitjans de comunicació i qualsevol persona interessada en la literatura. De la mateixa manera, ens proposem establir relacions amb altres col•lectius d'escriptors per propiciar coneixences personals i literàries, així com posar en comú idees i activitats.

Biografia de Vicent Andrés Estellés:
https://www.escriptors.cat/autors/andresv/biografia-vicent-andres-estelles?fbclid=IwAR0f7VhUS5r_rLuoUjyPw0hB8_f9VyLnsFzjqmLQVvCFRfsJm0vfx_YIWSY

TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database