Logo
Imprimir esta página

Gandia acollirà una nova edició de la Universitat d’Estiu sota el lema “En la cruïlla de l’avenir”

  • Jueves, 23 Junio 2022 14:09
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

 AO 0675 copia UEG

Ha estat presentada la 39 edició de la Universitat d'Estiu de Gandia que tindrà lloc a la ciutat entre el 18 i el 22 de juliol. Una edició marcada per la recuperació de la presencialitat i de l'àmplia oferta d'activitats tant acadèmiques com obertes a la ciutadania. Manuela Carmena serà l'encarregada, enguany, de pronunciar la conferència inaugural.

La Vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba, l'Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la Directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo i el regidor de cultura, Nahuel González han estat els encarregats de presentar una nova edició de la Universitat d'Estiu de Gandia que, enguany, se celebrarà sota el lema "En la cruïlla de l'avenir". Una edició, que en paraules de l'alcalde Prieto, reafirma el paper de Gandia com a "espai de reflexió i intercanvi d'idees amb un lema que mostra la urgència en abordar el present i el futur immediat que ens espera com a societat en una realitat marcada pel conflicte d'Ucraïna, el canvi climàtic, la crisi energètica o els problemes de salut mental". En la mateixa línia s'expressava la Vicerectora Alba qui expressava com el lema elegit per a l'edició d'enguany ens mostra el punt d'inflexió en el que ens trobem: "estem en un punt marcat per la construcció d'una nova etapa de la història, una crisi en la que hem de resoldre quina societat volem ser"

La programació acadèmica d'aquesta 39 Universitat d'Estiu inclou 13 seminaris de temàtica variada i en modalitat presencial. Carme Melo, directora del CIG-UV, ha estat l'encarregada de presentar una oferta "que dona visibilitat al moment de tensió que vivim" i on s'abordaran temes com el canvi climàtic, el conflicte amb Ucraïna, les noves formes de governança, la igualtat, la despoblació o l'economia feminista. A més, enguany s'inclouen tres seminaris de caràcter més cultural un d'ells coordinat per Paco Roca, dibuixant de còmics. Mentre, els altres dos estaran dedicats a l'any Berlanga coordinat per Rosanna Pastor i un segon sobre literatura que inclourà un taller pràctic sobre escriptura creativa.

Com va sent habitual en els últims anys, la inscripció als seminaris de la UEG serà gratuïta i es pot formalitzar des de hui mateix a través de la web de la Universitat d'Estiu: www.uv.es/ueg

Activitats obertes a la ciutadania

Pel que respecta a les activitats obertes, aquestes recuperen el format d'anys anteriors tot i que, enguany, s'han actualitzat els horaris. En aquesta edició, es recupera el format "Converses amb.." que se celebraran a les 19h a la Casa de la Marquesa. La primera d'elles tindrà lloc el dimarts 19 de juliol amb la conversa amb Helena Maleno,
periodista i investigadora especialista en migracions i tràfic d'éssers humans. A més, és fundadora del col•lectiu Caminando Fronteras. Establerta al Marroc des d'on denúncia les violacions de Drets Humans a la frontera sud espanyola i desenvolupa una tasca de suport i empoderament de les comunitats migrants subsaharianes durant el procés migratori. Mentre, dimecres 20 de juliol serà el moment de conversar amb Octavio Salazar, pare i home "en procés de ser feminista". Jurista espanyol especialista en Dret Constitucional, especialment conegut pels seus treballs en el camp de la igualtat de gènere. Dijous 21 de juliol, la conversa es produirà amb els escriptors Rafa Lahuerta i Ferrant Torrent que parlaran sobre la novel.la "Noruega" escrita per Lahuerta i un dels èxits editorials valencians de l'últim any. La programació de les converses finalitzarà divendres 21 amb la conversa amb Amarna Miller, activista en drets de la dona i autora del llibre "Virgenes, esposas, amantes y putas" , un assaig en el que analitza el que significa ser dona en la societat actual.

Nahuel Gonzàlez ha estat l'encarregat de presentar les activitats nocturnes remarcant "el caràcter popular de la programació, amb unes actuacions gratuïtes obertes a tota la ciutadania de Gandia i la comarca i en un marc incomparable com és el jardí de la Casa de la Marquesa". Aquestes començaran, com és habitual, uns dies abans de l'inici de l'edició amb l'actuació de Projecte Europeu Escena Erasmus que presentarà l'obra "El desig de la joventud". Serà dijous 14 de juliol a les 22.30 al Jardí de la Casa de la Marquesa.

Les actuacions nocturnes es reprendran dimarts 19 i ja seran a les 21.30h, adelantant-se un hora l'horari habitual. Holistiks seran els primers del cartell. Dimarts 19 el grup gandià actuarà a la UEG remarcant, en paraules del regidor González, "el compromís de la Universitat amb els artistes novels locals". Mentre, dimecres 20 serà el torn de Magalí Saré i Manel Fortià, dos de les veus del jazz més consolidades en el panorama valencià. Mentre, dijous 21 serà el torn de El Diluvi qui presentarà a Gandia el seu nou disc "Present". La programació nocturna es tancarà divendres 22 amb l'actuació de Spanish Brass, un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional, que presentarà el seu espectacle "Make a Jazz noise here", un homenatge a Frank Zappa.

Conferència inaugural

La conferència inaugural d'enguany serà impartida per Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid entre 2015 i 2019 i magistrada. Una conferència, en paraules del alcalde Prieto, "més que necessària, ja que és urgent "escoltar veus d'uns dona, demòcrata i feminista com és Carmena".
L'acte tindrà lloc el 18 de juliol a les 20h al Jardí de la Casa de la Marquesa i estarà obert al públic en general.

Gandia acogerá una nueva edición de la Universidad de Verano bajo el lema "En la encrucijada del porvenir"

Esta mañana ha sido presentada en rueda de prensa la 39 edición de la Universitat d'Estiu de Gandia que tendrá lugar en la ciudad entre el 18 y el 22 de julio. Una edición marcada por la recuperación de la presencialidad y de la amplia oferta de actividades tanto académicas como abiertas a la ciudadanía. Este año será Manuela Carmena la encargada de pronunciar la conferencia inaugural.

La Vicerrectora de Cultura y Sociedad de la Universitat de València, Ester Alba, el Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la Directora del Centro Internacional de Gandia, Carme Melo y el regidor de cultura, Nahuel González han sido los encargados de presentar esta mañana una nueva edición de la Universitat d'Estiu de Gandia que, este año, se celebrará bajo el lema "En la encrucijada del porvenir". Una edición, que, en palabras del alcalde Prieto, reafirma el papel de Gandia como "espacio de reflexión e intercambio de ideas con un lema que muestra la urgencia al abordar el presente y el futuro inmediato que nos espera como sociedad en una realidad marcada por el conflicto de Ucrania, el cambio climático, la crisis energética o los problemas de salud mental". En la misma línea se expresaba la Vicerrectora Alba quien expresaba como el lema elegido para la edición de este año nos muestra el punto de inflexión en el que nos encontramos: "estamos en un punto marcado por la construcción de una nueva etapa de la historia, una crisis en la que tenemos que resolver qué sociedad queremos ser"
La programación académica de esta 39 Universitat d'Estiu incluye 13 seminarios de temática variada y en modalidad presencial. Carme Melo, directora del CIG-UV, ha sido la encargada de presentar una oferta "que da visibilidad en el momento de tensión que vivimos" y donde se abordarán temas como el cambio climático, el conflicto con Ucrania, las nuevas formas de gobernanza, la igualdad, la despoblación o la economía feminista. Además, este año se incluyen tres seminarios de carácter más cultural uno de ellos coordinado por Paco Roca, dibujante de cómics. Mientras que, los otros dos, estarán dedicados al año Berlanga coordinado por Rosana Pastor y un segundo sobre literatura que incluirá un taller práctico sobre escritura creativa.

Como va siendo habitual en los últimos años, la inscripción a los seminarios de la UEG será gratuita y se puede formalizar desde hoy mismo a través de la web de la Universidad de Verano: www.uv.es/ueg

Actividades abiertas a la ciudadanía

Por lo que respecta a las actividades abiertas, éstas recuperan el formato de años anteriores a pesar de que, este año, se han actualizado los horarios. En esta edición, se recupera el formato "Conversaciones con.." que se celebrarán a las 19h en la Casa de la Marquesa.
La primera de ellas tendrá lugar el martes 19 de julio con la conversación con Helena Maleno, periodista e investigadora especialista en migraciones y tráfico de seres humanos. Además, es fundadora del colectivo Caminando Fronteras. Establecida en Marruecos desde donde denuncia las violaciones de Derechos Humanos a la frontera sur española y desarrolla una tarea de apoyo y empoderamiento de las comunidades migrantes subsaharianas durante el proceso migratorio. Mientras, miércoles 20 de julio será el momento de conversar con Octavio Salazar, padre y hombre "en proceso de ser feminista". Jurista español especialista en Derecho Constitucional, especialmente conocido por sus trabajos en el campo de la igualdad de género. Jueves 21 de julio, la conversación se producirá con los escritores Rafa Lahuerta y Ferran Torrent quienes hablarán sobre la novela "Noruega" escrita por Lahuerta y uno de los éxitos editoriales valencianos del último año. La programación de las conversaciones finalizará viernes 21 con la intervención de Amarna Miller, activista en derechos de la mujer y autora del libro "Virgenes, esposas, amantes y putas", un ensayo en el que analiza el que significa ser mujer en la sociedad actual.

Por su parte, Nahuel Gonzàlez ha sido el encargado de presentar las actividades nocturnas remarcando "el carácter popular de la programación, con unas actuaciones gratuitas abiertas a toda la ciudadanía de Gandia y la comarca y en un marco incomparable como es el jardín de la Casa de la Marquesa". Éstas empezarán, como es habitual, unos días antes del inicio de la edición con la actuación de Proyecto Europeo Escena Erasmus que presentará la obra "El deseo de la joventud". Será jueves 14 de julio a las 22.30 al Jardín de la Casa de la Marquesa.

Las actuaciones nocturnas se retomarán martes 19 y ya serán a las 21.30h, adelantándose en una hora sobre el horario habitual. El grupo Holistiks serán los primeros del cartel. Martes 19 el grupo gandiense actuará en la UEG remarcando, en palabras del regidor González, "el compromiso de la Universidad con los artistas noveles locales". Mientras, miércoles 20 será el turno de Magalí Saré y Manel Fortià, dos de las voces del jazz más consolidadas en el panorama valenciano. Mientras, jueves 21 será el turno del Diluvi quien presentará a Gandia su nuevo disco "Presente". La programación nocturna se cerrará viernes 22 con la actuación de Spanish Brass, uno de los quintetos más dinámicos y consolidados del panorama musical internacional, que presentará su espectáculo "Make a Jazz noise here", un homenaje a Frank Zappa.

Conferencia inaugural

La conferencia inaugural de este año será impartida por Manuela Carmena, alcaldesa de Madrid entre 2015 y 2019 y magistrada. Una conferencia, en palabras del alcalde Prieto, "más que necesaria, puesto que es urgente "escuchar voces de unos mujer, demócrata y feminista como es Carmena".
El acto tendrá lugar el 18 de julio a las 20h al Jardín de la Casa de la Marquesa y estará abierto al público en general.
tns
Gandia
Noticies Institucionals

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database