Tus Noticias de La Safor

Píndola tecnològica sobre els aspectes clau per al desenvolupament d'aplicacions en el sector salut

cAMPUS gANDIA NOVA web

El programa de cooperació Safor Salut -iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV); FISABIO-Departament de Salut de Gandia; FISABIO-HACLE La Pedrera i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES)- celebrarà una píndola tecnològica sobre aspectes claus per al desenvolupament d'aplicacions en el sector salut.
La sessió tindrà lloc el dijous, 30 de juny, de 13.00 a 14.30 hores, en format presencial, en les instal·lacions de l'edifici Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia. A més, podrà seguir-se en línia a través de la plataforma Zoom. La jornada està dirigida al personal investigador del Campus de Gandia, al personal sanitari, a empreses de la comarca de la Safor i associacions de persones i pacients amb la finalitat de proposar i col·laborar en la resolució de nous reptes.
Aplicacions per a la salut
En el mercat, hi ha més de 165.000 aplicacions relacionades amb la salut, i la xifra va en augment. Aquestes eines faciliten el control, la comunicació i la informació de la nostra salut. La gran majoria estan dedicades a àrees de benestar, dieta i exercici, i el 22%, aproximadament, estan destinades a malalties, maneig i control del tractament. Amb aquestes aplicacions es brinda l'oportunitat d'identificar possibles problemes de salut, d'una forma primerenca. Fet que motiva a adoptar una millor conducta en la salut.
Innovació tecnològica en el sector salut
El desenvolupament de les aplicacions per al sector salut representen una excel·lent oportunitat d'innovar en la millora de la salut de la població, així com en la reducció de costos i temps en l'assistència sanitària. I, de manera particular, en els entorns d'associacions de persones i pacients. En aquest context, la jornada que ha organitzat Safor Salut té per objectiu aportar informació que incentive la proposta de projectes d'investigació i innovació per part del personal investigador del Campus de Gandia i del personal sanitari, de l'Hospital Comarcal Francesc de Borja i de l'Hospital La Pedrera, així com per part d'empreses, ajuntaments, mancomunitats i associacions de persones i pacients.
Per a això, es plantejaran els conceptes bàsics del desenvolupament de les aplicacions en el sector salut, per a disposar d'informació sobre quan té sentit desenvolupar una aplicació, quan recórrer a una aplicació ja existent o quins aspectes han de ser tinguts per al seu èxit.
Programa de la jornada
13.00
Safor Salut, objectius de la píndola i com canalitzar reptes i idees de possibles projectes relacionats amb
el desenvolupament d'apps en el sector salut. Exemples de reptes plantejats per associacions de persones i
pacients de la Safor.
A càrrec de l'equip tècnic Safor Salut.
13.10
Què és una app, per a què serveixen i aspectes clau del seu desenvolupament?
A càrrec de Salvador Rodrigo Cunyat, Locatec.
13.20
Aplicacions mòbils en el sector salut. Apps com a producte sanitari i principals repositoris.
A càrrec d'Antonio Martínez Millana. ITACA-SABIEN Tecnologies per a la salut i el benestar. Universitat Politècnica de València
.
13.35
Taula redona: reflexió sobre el paper de les aplicacions en l'àmbit de la salut, la seua necessitat i la seua
accessibilitat. Principals barreres.
Participen: Jesús Tomás, Campus de Gandia (UPV).
Dolores Miñana, Mancomunitat de Municipis de la Safor.
Alicia Garrote, Terapeuta ocupacional HACLE La Pedrera.
Fundació Espurna.
Modera: Daniel Royo, Servei d'Atenció i Comunicació amb el Pacient. Conselleria de Sanitat
Universal i Salut Pública.
14.00
Debat
14.15
Tancament de la jornada
A càrrec de Rosa Andrés Lozano, gerent del Departament de Salut de Gandia
TNS
Gandia
Educació

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database