Tus Noticias de La Safor

Gandia comptarà amb un agent d'innovació gràcies a les primeres ajudes concedides pel ministeri de Ciència i Innovació que dirigeix Diana Morant

 AO 8410 copiadiana

El Ministeri de Ciència i Innovació que dirigeix la ministra i exalcaldessa de Gandia, Diana Morant ha aprovat la concessió de prop d'1,8 milions d'euros en ajudes per a la incorporació d'agents d'innovació a 54 ajuntaments de la Xarxa de Ciutats de Ciència i Innovació, la Xarxa Innpulso.

Tal com ja va anunciar Diana Morant durant la seua visita a la nostra ciutat el mes d'octubre passat, Gandia, com a membre de la Red Innpulso, es veurà beneficiada d'aquestes ajudes, que en el cas de ciutats d'entre 20.001 i 100.000 habitants, suposen una la subvenció de fins al 75% del cost anual que té la implantació de l'agent d'innovació, és a dir, prop de 35.000 €.
Aquests agents d'innovació es dedicaran, en exclusiva, a la implementació de les polítiques d'innovació municipals. La seua tasca consistirà a promoure el desenvolupament de projectes d'innovació digital, la licitació de projectes de compra pública d'innovació, i els plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular. També fomentarà l'emprenedoria tecnològica i social local. Les entitats beneficiàries han de fer, amb càrrec a aquesta subvenció, la contractació d'un agent local d'innovació en els tres mesos següents a la notificació de l'ordre de concessió de les ajudes.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per l'anunci fet pel Ministeri de Ciència i Innovació. Prieto ha recordat que la ministra Morant es va comprometre a la nostra ciutat a posar en marxa aquesta línia d'ajudes i tres mesos després, Gandia podrà comptar amb un agent d'innovació. "Aquesta figura ens permetrà continuar apostant per l'impuls de polítiques d'innovació digital i la implantació de plans de sostenibilitat, per continuar sent una ciutat referent a l'àmbit de la innovació dins de l'administració local".

Per la seua banda, la ministra Diana Morant ha afirmat que "Aquest ministeri recolza les ciutats com Gandia com a agents principals del canvi, ja que han demostrat que volen, poden i han d'estar a l'avantguarda de la transformació global. Tots els alcaldes i alcaldesses tenen en mi una aliada: com a alcaldessa que he estat, compartisc la seua vocació i experiència al servei proper de cada ciutadana i ciutadà. Des d'aquest ministeri, continuarem facilitant la innovació oferint assessoria i xarxes de coneixement a tots els municipis espanyols" i ha afegit que "Enfortim la Xarxa Innpuls, l'aliança de Ciutats de la Ciència i la Innovació, amb mesures concretes com facilitar la incorporació d'agents d'innovació als seus ajuntaments. Ara, en aquests moments en què volem que la transformació arribe a totes les ciutats, hem d'ajudar els ajuntaments a assolir els reptes de futur. Per això, us ajudem a dotar-se d'agents especialistes en innovació. Aquesta és una de les importants mesures de la Xarxa Innpulso, pionera, en què el Ministeri ja ha incrementat en un 50% la seua aportació".

Xarxa Innpulso
La Red Innpulso (ARINN) és un fòrum de trobada de les ciutats guardonades amb la distinció "Ciutat de la Ciència i la Innovació" que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació. Actualment, està integrada per 63 ciutats de totes les mides i en la nova convocatòria de concessió de la distinció s'han presentat 32 ciutats.
El guardó 'Ciutat de la Ciència i la Innovació', creat el 2010, té com a objectiu reconéixer les ciutats que es diferencien pel seu compromís i aposta per la R+D+I, donant suport a la innovació als seus territoris, definint polítiques, potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.
A través d'aquesta Xarxa es potencia la col•laboració entre aquests ajuntaments en matèria de polítiques innovadores, es comparteixen bones pràctiques en la gestió de les polítiques esmentades i es fomenten iniciatives de comunicació d'aquests projectes als ciutadans. Així mateix, la Red Innpulso és un agent actiu de promoció de polítiques com ara la compra pública d'innovació, el suport a les pimes i els emprenedors, i la participació en projectes en el context del Programa Horitzó Europa.
TNS
Gandia
Notícies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database