Tus Noticias de La Safor

XIIena edició de la Festa Estellés a Gandia

CAG Estelles A4 correccio2 noBr

La Festa Estellés Gandia celebra la 12ena edició el dissabte 27 de novembre, a les 12.00 h, al Mirador dels Borja. Està organitzada per Saforíssims Societat Literària, amb la col•laboració dels Departaments de Cultura i l'IMAB de l'Ajuntament de Gandia i Compromís per Gandia.

Es tracta d'un espectacle poètic i musical de caràcter popular (micro obert) en homenatge al poeta valencià més destacat del segle XX, Vicent Andrés Estellés.

Amb l'actuació del cantautor Pau Alabajos.

El Mirador dels Borja de Gandia (darrere de l'Ajuntament) acollirà un any més la 12ena Festa Estellés Gandia, el recital poètic i musical popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés (1924-1993), una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. Serà aquest dissabte, 27 de novembre, a partir de les 12.00 hores. Està organitzat per Saforíssims, Societat Literària, amb la col•laboració del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, l'IMAB i Compromís per Gandia.
Hi comptarà amb l'actuació musical del cantautor Pau Alabajos. Coordinarà l'acte el periodista i escriptor saforíssim Raül Navarro, qui han animat la ciutadania a atrevir-se i participar-hi llegint un poema d'Estellés. Com sempre, per tal d'evitar repeticions, cal triar prèviament un parell de poemes d'Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar el títol per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla. .

Festes Estellés
Cal recordar, que són nombroses les poblacions del País Valencià i del nostre territori lingüístic que celebren des de fa 11 anys la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l'efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s'inspira en el 'Burns Supper', una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Va ser precisament la manera com els escocesos celebraven el naixement del seu poeta el que animà l'escriptor Josep Lozano a convocar les primeres festes Estellés, el 2010. Aquell any, tres o quatre localitats (entre elles Gandia) secundaren la iniciativa. A hores d'ara, estem parlant d'entre 60 i 70. (https://festaestelles.blogspot.com/)

http://festaestellesgandia.blogspot.com/

Saforíssims, Societat Literària

En el marc de la Setmana Literària que se celebra a Gandia a finals del mes de novembre, es va presentar l'any 2010, el grup Saforíssims. La formació d'aquesta plataforma literària és possible gràcies a la fornida nòmina d'escriptors que registra la Safor (terra dels clàssics del segle d'or: Ausiàs March, Joanot Martorell i Roís de Corella), i a la qualitat de la seua obra. Sense cap vanitat, doncs, però tampoc sense cap complex, sinó amb la certesa que tota tradició s'assenta a través de la perseverança. En l'actualitat, l'associació Saforíssims Societat Literària, presidida per l'escriptor Rafel Gomar, compta al voltant de 70 membres (escriptors, poetes, periodistes, músics...).

Sobre aquestos antics fonaments s'assenta i s'explica l'intens activisme cultural de la comarca al llarg de tot l'any, que fa de la Safor un ecosistema de màxim interès.

A més a més, des de Saforíssims pensem que paga la pena sumar esforços i anar més enllà de la individualitat que comporta el fet d'escriure. Per això, pretenem ser el pont que facilite la connexió entre escriptors, institucions, mitjans de comunicació i qualsevol persona interessada en la literatura. De la mateixa manera, ens proposem establir relacions amb altres col•lectius d'escriptors per propiciar coneixences personals i literàries, així com posar en comú idees i activitats.

Biografia de Vicent Andrés Estellés:
https://www.escriptors.cat/autors/andresv/biografia-vicent-andres-estelles?fbclid=IwAR0f7VhUS5r_rLuoUjyPw0hB8_f9VyLnsFzjqmLQVvCFRfsJm0vfx_YIWSY

http://www.llibresvalencians.com/Vicent-Andrus-Estellus_va_17_78_0.html?fbclid=IwAR0kLdVHLeRr2LMdCdP5015a79TRziqlOAIYbUWBPngrfOPPymFvvqn0LEY
TNS
Gandia
Notícies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database