Tus Noticias de La Safor

La Guàrdia Civil de València investiga a dues persones per celebrar baralles de galls clandestines a Oliva

fotogall baralla

En el marc de l'operació "BASNO2" realitzada per la Guàrdia Civil d'Oliva s'han intervingut 18 galls diversos d'ells ensangonats i amb ferides, medicaments, xeringues, productes de capellà, bàscula de pesatge, segells de l'associació, talonari de venda d'entrades i quadern d'anotacions
Es van obrir un total de 36 actes als espectadors provinents de diverses localitats de la província de València per incompliment de la normativa COVID-19

Després de tindre coneixement en la vesprada del 24 d'abril de la realització de baralles clandestines de galls en una nau situada en la localitat d'Oliva. Es va iniciar l'Operació "BASNO2" per components de l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal d'Oliva, consistent en la identificació i investigació de les persones involucrades en tals baralles, detenció dels organitzadors i aprehensió i identificació dels animals utilitzats, coneguts en l'argot com a "Gall combatent espanyol".
Per aquest motiu, el mateix dia es va establir un dispositiu en les proximitats de la zona en la qual es desenvolupava l'esdeveniment il·legal, que va culminar amb la inspecció de les instal·lacions arribant-se a albirar més de 60 vehicles, i del recinte de baralla, on van ser trobats al voltant de 200 espectadors, procedint-se immediatament a la clausura d'aquest, així com a l'aprehensió de 18 exemplars de galls de baralla.

Els exemplars aprehesos, van ser atesos per personal facultatiu veterinari de la Generalitat (OCAPA) que van confirmar la situació de maltractament animal d'aquests. Realitzades les identificacions dels assistents, havent-se comprovat que no es complien les mesures de seguretat sanitàries, es va procedir per això a l'alçament de més de 36 actes per infracció a la normativa, a més de la detenció de 2 homes de nacionalitat espanyola identificats com el promotor i el titular de l'establiment pel delicte de maltractament animal.
Dins de la nau els organitzadors havien construït una "gallera", que és un tipus de rode, estil "ring" de baralla perquè els animals pogueren barallar, amb utensilis i aparells per a l'arbitratge d'aquestes.
Els espectadors podien asseure's còmodament en les graderies construïdes a aquest efecte i amb capacitat per a unes 200 persones, amb visió tipus rode (estil corregudes de bous).
A més dins de la nau es trobava una espècie de vestuaris amb taquilles numerades per a depositar als galls mentre esperaven el seu torn de competició, així com medicaments, xeringues, productes de capellà, bàscula de pesatge, segells de l'associació, talonari de venda d'entrades i quaderns d'anotacions.
Durant el temps que duraven les baralles els assistents podien comprar entrepans i menjar en una espècie de "bar" situat a l'interior de la nau. En el moment de l'accés, molts dels assistents van fugir saltant pel mur posterior de la instal·lació a través dels horts de voltant.
No obstant això, la Guàrdia Civil en les seues funcions de prevenció, vigilància i protecció de la sanitat animal vetlant pel compliment de les disposicions que tendisquen a la conservació de la naturalesa i al medi ambient i qualsevol altra relacionada amb la naturalesa adverteix, que continua observant perquè "es complisquen les mesures mínimes de salubritat i alimentació dels animals".
Aquesta Operació "BASNO2" ha sigut realitzada per components de la Guàrdia Civil de la Companyia d'Oliva, i veterinaris de la Generalitat.
Cal destacar que la utilització de galls en baralles clandestines està tipificada com a delicte de maltractament animal en el Codi Penal.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat d'Instrucció de Gandia en Funcions de Guàrdia.
TNS
Oliva
Notícies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database