Tus Noticias de La Safor

La desocupació baixa a la comarca de la Safor en desembre en 49 persones

labora oficina2

El Labora ha donat a conèixer les dades de desocupació del mes de desembre. A la Safor la desocupació ha baixat en 49 persones, de les quals 41 eren dones i 8 homes. Per sectors ha pujat l'atur en agricultura en 14 persones, en industria en 18 i en construcció en 12 i ha baixat en serveis en 96 persones. Per la seua banda tres persones sense activitat s'han apuntat al Labora buscant ocupació.
Per Municipis a Tavernes de la Valldigna 27 persones han trobat ocupació, a Gandia han estat 20, a la Font d'en Carròs 6 i a Oliva una persona ha trobat treball. En canvi ha pujat l'atur a Xeraco en 10 persones, Vilallonga amb 5 aturats més i a Bellreguard 1 persona.
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de desembre de 2020 a la Safor, s'ha situat en 14833 persones, és a dir, 49 aturats menys que el mes de novembre, una disminució mensual del 0'33%.

Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en aquest mes 2314 aturats més que el mateix mes del 2019 el que suposa un increment de desocupació anual del 18'48%.

Quant a la contractació, s'han registrat 5680 contractes al desembre 2020, la qual cosa ha suposat 726 contractes menys que en el 2019 és a dir un 11'33% de disminució interanual. Per gèneres, 2360 han sigut a dones (41'55%) i 3320 a homes (58'45%). La contractació indefinida mensual és de 450 contractes i la contractació temporal és de 5230 contractes el que significa un 7'92% en indefinits i la temporal un 92'08%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 74'68% a jornada completa i un 25'32% a temps parcial.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d'UGT-PV, indica que en qualsevol cas la dada més rellevant és l'increment anual d'aturats pròxim al 20%, que confirmen, una vegada més, l'absoluta dependència de l'evolució de l'activitat i l'ús de l'experimentada per la pandèmia COVID-19. Per tant, "L'objectiu del 2021 ha de ser controlar la pandèmia i enfortir l'escut social"

La situació econòmica actual està castigant brutalment els joves que busquen incorporar-se per primera vegada al mercat laboral, ja que ha sigut una tònica durant tot el 2020 d'un increment interanual d'aturats que no han treballat anterior de més del 50%.

Per això, més enllà de l'anàlisi puntual de les xifres passades, des d'UGT volem posar el focus sobre el que cal fer per a recuperar com més prompte millor i de manera segura el creixement econòmic i la creació de llocs de treball. El camí és només un, i passa per garantir la salut de la població i accelerar el procés de vacunació que acaba d'iniciar-se, per a recuperar la normalitat (la de sempre) en els pròxims mesos.

I al mateix temps, és vital desenvolupar l'anomenat escut social per a protegir les rendes i les ocupacions en empreses i llars. No és el moment d'escatimar recursos, sinó d'invertir quant calga a preservar els negocis, els llocs de treball i les prestacions de les persones sense ocupació.

Però també és imprescindible mantindre les mesures de foment dels ERTO tot el temps que calga, ja que s'han demostrat un instrument molt valuós per a minimitzar el mal de la pandèmia sobre l'economia i l'ocupació, constituint el major element diferencial positiu respecte de passades crisis, de nefast record. L'actual acord en aquest sentit acaba el 31 de gener, i UGT secundarà sens dubte la seua pròrroga en la taula de diàleg social sobre aquesta qüestió, per convenciment i per responsabilitat.

Per a Roselló, totes aquestes mesures juntament amb la derogació de les reformes laborals, la pujada del Salari Mínim Interprofessional i la dotació de recursos per als serveis públics d'ocupació per a reformar les polítiques actives d'ocupació; haurien de facilitar que en el segon semestre del 2021 el mercat laboral comence a notar una recuperació sostenible.
TNS
Gandia
Notícies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database