Tus Noticias de La Safor

Verkami “Obrim el Menjador Popular de Ca Saforaui” a Gandia

verkami Ca Saforaui

En Verkami s'ha aconseguit ja 100 aportacions, el 50% dels 6.000 euros necessaris, és a dir 3.030 euros. Es demana l'ajuda i col•laboració de tots els interessats.
Què és el Menjador Popular de Ca Saforaui?
Un projecte d'acció comunitària, obert i desenvolupat pel barri de les 500 de Gandia que se centra en donar cobertura a les necessitats bàsiques alimentàries de qui el necessita i reforça la xarxa de suport veïnal.
El menjador popular se situa enfront del Centre Social Popular Ca Saforaui i suposa un gran pas per als projectes solidaris que estem desenvolupant amb el barri des de fa quatre anys.
Volem crear un espai amb sabors i aromes de casa, de totes les cases, on unes olles ben grans al foc estiguen coent alguna cosa més que un bon plat de calent. Esmorzars, menjars i sopars, nodrint i nodrits per la xarxa solidària de voluntaris implicats en totes les etapes: des de la planificació de menús saludables, el proveïment i higiene d'aliments nutritius de comerç local i la cuina casolana fins a posar, servir i asseure's a les taules. Unes taules en les quals es cobreix solidàriament necessitats bàsiques i s'apoderen eixides de situacions vulnerades, des de l'acostament veïnal i el treball cooperatiu.
L'activitat principal és cuinar i servir menjars de calent per a cobrir els tres menjars diàries, segons necessitats, en coordinació amb altres agents socials i gestionat pels propis voluntaris. A més mitjançant una nova associació gastronòmica i solidària farem esdeveniments per a l'autogestió econòmica de l'espai conjugant gastronomia, art, poesia, música i cultura, plural i inclusiva.
Hi ha aclarir que aquest projecte va més enllà de l'àmbit territorial d'on se situa, perquè també vol servir d'inspiració i motivació per a altres experiències i territoris i reforçar la xarxa solidària dels comarques centrals.
Què farem amb la vostra ajuda?
Amb els recusos que obtinguem del micromecenatge podrem començar a arrancar aquest ambiciós però necessari projecte solidari.
No sols podrem començar a pagar el lloguer i despeses d'energia i aigua dels primers mesos, sinó que també completarem l'equipament (electrodomèstics, mobiliari, parament...), i farem les reformes de l'espai per a crear un lloc confortable i còmode per al barri i funcional per al treball dels voluntaris.
Però no oblidem la matèria primera que alimentarà a les famílies que ho necessiten! Amb els diners aconseguits podrem arrancar amb menjar.
D'altra banda també podrem fer front a les despeses de la campanya i del material audiovisual per a fer aquest micromecenatge.
Com podeu veure, amb una inversió no gaire elevada i amb el treball de tots els col•laboradors estem aconseguint un espai equipat, segur i solidari del barri per al barri.
El projecte està encaminat cap a l'autogestió econòmica i amb aquests recursos inicials podrem activar-la.
Com són els espais que estem creant?
El Menjador Popular comptarà amb una cuina equipada amb tot el necessari, un menjador preparat perquè totes les persones puguen rebre còmodament el seu plat de calent, un espai degudament habilitat per a les diferents jornades gastronòmiques i culturals, i una bona terrassa en un carrer per als vianants (C/Xeraco) amb totes les potencialitats que això comporta.
Aquest nou espai, és una pota més del projecte per a poder conjugar una xarxa social capaç de ser autosuficient i cobrir les necessitats a travès d'un cercle de suport: centre social-comedo popular.
Amb el nou espai es facilitarà el poder cobrir una necessitat bàsica com és el menjar, amb la resta de necessitats compartides que intenta pal•liar el centre social: llenguatge per a facilitar la integració a immigrants, roba durant totes les estacions de l'any, classes de reforç escolar, a més de diferents tallers i exhibicions per a donar un espai d'oci i cultura a la gent del barri.

TNS
Gandia
Societat

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database