Tus Noticias de La Safor

Els gandians participen més en els Pressupòstos Participatius 2019

presupuestos primera semana

Gran èxit de participació durant la primera setmana: han emés el seu vot 2.846 persones, superant les dades del passat exercici en el qual es va obtindre un total de 3.139 vots.

. Fins al 19 de maig, els majors de 16 anys empadronats a Gandia que encara no ho hagen fet, podran votar a través de la web participagandia.org. Es pot apostar per un màxim de tres propostes del total de 74 presentades per la ciutadania enguany.

. Les propostes ciutadanes versen sobre diferents àmbits: medi ambient; mobiliari urbà, administració i comerç; polítiques socials; cultura; esport; trànsit i mobilitat; urbanisme; patrimoni i memòria democràtica. Totes poden consultar-se en la web participagandia.org

. Nahuel González: "Des de l'Ajuntament, animem a la participació i al fet que les persones que han realitzat les propostes continuen fent campanya perquè fins al diumenge podrà decidir-se encara què és el que vol aquesta ciutat en matèria de millora dels barris i infraestructures".

Gandia 14 de maig de 2019.- El regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha comparegut hui davant els mitjans de comunicació per a informar sobre les dades de

participació ciutadana durant la primera setmana de la fase de votació dels Pressupostos Participatius 2019.

El regidor ha explicat que fins hui han emés el seu vot un total de 2.846 persones a Gandia, prop del 5% del cens de 62.000 habitants que en aquest cas té dret a sufragi. "Ens alegrem d'aquesta alta participació. Cal recordar que l'any passat van votar en total 3.139 persones i que, fins al diumenge que ve, encara es podrà continuar votant durant tota aquesta setmana. Som conscients que en els últims dies és quan més vots es produeixen i, per tant, estem segurs que enguany millorarem les xifres de l'any passat".

El termini per a votar aquests pressupostos finalitzarà diumenge que ve 19 de maig. Els majors de 16 anys empadronats a Gandia poden opinar democràticament votant un màxim de tres propostes de les 74 presentades per la ciutadania i que compleixen els requisits establits, després de ser valorades per un equip tècnic i ratificades pel Consell de Participació Ciutadana.

Es pot votar telemàticament, a través de la pàgina web participagandia.org o del seu enllaç en la web de l'ajuntament. En els centres socials de cada barri s'ofereix informació i ajuda i hi ha disponibles tablets i ordinadors per a facilitar la participació en aquest procés democràtic. Així mateix, en el passeig de Germaníes hi ha dues casetes d'informació per a aclarir qualsevol dubte sobre aquest tràmit.

L'edil ha manifestat que "és un procés participatiu que funciona, que ja és un referent a la nostra ciutat i que implica col·lectius veïnals, associacions,

entitats i, sobretot, a les famílies, veïns i veïnes de Gandia que a vegades veuen l'Administració com una cosa llunyana i que gràcies a la possibilitat de poder votar a través d'una aplicació, són partícips de les decisions col·lectives".

Les 74 propostes ciutadanes que han passat la fase de valoració tècnica versen sobre diferents àmbits: medi ambient; mobiliari urbà, administració i comerç; polítiques socials; cultura; esport; trànsit i mobilitat; urbanisme; patrimoni i memòria democràtica. Totes poden consultar-se en la web participagandia.org.

González s'ha referit a la dificultat que està tenint la campanya de pressupostos per trobar-se entre dos processos electorals importants, que ha impedit col·locar la publicitat en mupis (suports urbans). En tot cas, els veïns i veïnes estan sent informats en les dues casetes situades en el passeig de Germaníes, amb el repartiment de fullets, dos tòtems publicitaris i amb una xicoteta campanya de street màrqueting.

Segons les dades obtingudes fins hui, es preveu que els resultats estiguen molt ajustats. "Per deu o quinze vots es pot decidir si una proposta es fa o no es fa. Des de l'Ajuntament animem a la participació i al fet que les persones que han realitzat les propostes continuen fent campanya perquè fins al diumenge podrà decidir-se encara què és el que vol aquesta ciutat en matèria de millora dels barris i infraestructures".

Enguany es destinen 300.000 euros als pressupostos participatius, un 50% més que el passat exercici, la qual cosa permetrà l'execució de més propostes veïnals.

TNs
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN