Tus Noticias de La Safor

Dos regidors de Projecte Oliva, Blai Peiró i Gabriel Oltra, deixen els càrrecs municipals que tenien

20180906 104947

Després d'un estiu turbulent, on l'Alcalde d'Oliva ha retirat part de les delegacions que dirigien Blai Peiró i Gabriel Oltra després d'assenyalar a Projecte Oliva com a culpable de que els pressupostos municipals encara no estan aprovats, Projecte Oliva ha respost en roda de premsa.
1. S'han desmentit les acusacions de mala gestió en Esports i Obres i Serveis.
2. Gabriel i Blai anuncien que tornen les seues delegacions a l'Alcalde i renuncien al seu sou com a regidors delegats.
3. Projecte Oliva es desvincula del Govern d'Oliva.
Segueixen en els càrrecs Yolanda Pastor com a regidora d'educació, gent gran i dona i Mireia Morera de turisme.

La resta de partits integrants de l'equip de govern consideren que Projecte Ciutadans d'Oliva ha deixat moltes preguntes sense resposta, i encara n'ha generat de noves
Partit Gent d'Oliva, Esquerra Unida-Acord ciutadà i Compromís consideren que Projecte Ciutadans, en la roda de premsa celebrada hui, ha deixat moltes preguntes sense contestar. I encara ha generat nous interrogants respecte al futur funcionament de l'equip de govern

A pesar de la duració de la roda de premsa convocada hui (6-9-2018) per Projecte Ciutadans d'Oliva, aquest grup ha deixat sense contestar moltes preguntes. Preguntes tan importants com ara:
1) ¿Per què va esperar, Projecte Ciutadans, a una data tan avançada com el 6 de juliol per comunicar a la resta de grups de l'equip de govern que havia decidit canviar el seu criteri respecte a la negociació dels pressupostos?
2) ¿Què va motivar eixe canvi de criteri respecte als anys anteriors?
3) El 6 de juliol, ¿com pensava el sr. Peiró donar solució a la situació límit de la partida d'Esports (34100)?
En juliol ja no li quedava consignació en el disponible, i a finals d'agost presentava un dèficit negatiu de 67.492,29€. Dèficit que anirà creixent a mesura que avance l'exercici.
I cal aclarir que el desquadre econòmic no és per una qüestió fortuïta, com ha dit el sr. Peiró en la roda de premsa. És veritat que la necessitat de reparació de la coberta del complex esportiu, valorada en uns 50.000€ va tindre lloc com a conseqüència d'un temporal imprevist, però també és cert que en l'exercici 2017 li se van transferir 49.600,97€ a la partida,1 justament per atendre esta despesa extra.
4) El 6 de juliol, ¿com pensava el sr. Peiró convocar les subvencions a esportistes d'elit i clubs esportius?
En juliol, el capítol 4 de la partida d'Esports no disposava de consignació suficient per poder convocar les subvencions de 2018 (ara tampoc). I això justament per haver consumit ja el crèdit com a conseqüència de l'error de la convocatòria extemporània de l'exercici 2017.
5) El 6 de juliol, ¿com pensava Projecte Ciutadans fer possible l'increment salarial del personal de l'Ajuntament?
Increment de l'1,5%-1,75% que disposa l'art. 18 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018 (BOE 4-7-2018). I que ja estava en vigor el dia 6.
6) El 6 de juliol, ¿com pensava Projecte Ciutadans fer possible la licitació dels nous contractes, per lots, de recollida de residus sòlids urbans, neteja viària i neteja de platges?
Uns contractes importantíssims per a la ciutat, que han estat treballant durant 3 anys, i que sense la consignació suficient no podrien licitar-se en esta legislatura. Els regidors responsables ni tan sols van fer cap referència a esta qüestió a la "Comunicación interna emitida desde Projecte Ciutadans d'Oliva al sr. Alcalde y al sr. Concejal de Hacienda", signada pel sr. Peiró en data 12 de juny de 2018.
7) ¿Què opinen, els regidors i regidores de Projecte Ciutadans, respecte a totes les importants qüestions que es van plantejar en la reunió de l'equip de govern del passat 29 d'agost?
Pertinença al CECOPAL (possible reconfiguració), pertinença als consorcis supramunicipals (COR, Turisme...), assistència a les reunions de coordinació, implicació en la presa de decisions, participació en els canals de comunicació, assistència als actes del Govern respon, etc., etc., etc.

¿Quina és la nova situació de Projecte Ciutadans respecte a l'equip de govern?
I esta és la nova pregunta que han suscitat les novetats anunciades hui en la roda de premsa. La resta de membres de l'equip de govern, que s'han assabentat "per la premsa" dels canvis en les delegacions dels srs. Peiró i Oltra, no acaben d'entendre quina va a ser la nova situació de Projecte Ciutadans respecte a la responsabilitat de la gestió municipal.
Des de hui Projecte Ciutadans comptarà amb dues regidores amb delegacions de l'alcaldia, i amb dos regidors sense delegacions. ¿Com s'ha d'articular eixa nova situació dins l'equip de govern? El fet que este grup haja preferit fer els anuncis a la premsa abans que comunicar-los a la resta de regidors i regidores delegats/des, fa que tots aquestos dubtes queden sense resposta.

Urgeix clarificar la situació de Projecte i de les àrees sense regidors/es delegats/des
Per part de l'alcaldia s'ha convocat una reunió de l'equip de govern per al proper dilluns, amb l'objectiu de clarificar totes les qüestions que encara continuen sense resposta (a pesar d'haver-les plantejades a la reunió del passat 29 d'agost), i també els nous interrogants sorgits dels anuncis fets a la roda de premsa de hui.
Per altra banda, també caldrà accelerar les reunions amb PSPV-PSOE i PP per tal de clarificar el més prompte possible la situació de totes les àrees-regidories que actualment no compten amb cap regidor/a delegat/da. És a dir, si per part d'aquestos grups hi ha voluntat d'assumir algunes de les responsabilitats que estan òrfenes a data de hui.

ALTRES ACLARIMENTS:

Hi ha mesa de negociació, perquè hi ha un pressupost (no a l'inrevés)
No sabem si Projecte Ciutadans està confós, o està intentant confondre a la ciutadania (el vell truc de la fal·làcia de l'home de palla?).2 Perquè centra l'atenció en la celebració de la mesa de negociació col·lectiva amb els representants de les organitzacions sindicals, com si algú haguera posat mai en qüestió que aquesta s'ha de celebrar prèviament a l'aprovació d'un pressupost. En l'Ajuntament d'Oliva sempre s'han celebrat aquestes meses de negociació abans de l'aprovació dels pressupostos. Tots els anys, sense excepció. Entre altres coses, perquè és una exigència legal3 convocar-les prèviament a l'aprovació de la plantilla de personal i el pressupost.
La qüestió important mai ha sigut si es feia mesa de negociació abans d'elevar el pressupost a plenari. La qüestió important era, justament, si hi hauria pressupost. És a dir, si hi hauria una proposta de pressupost que tinguera garantida la majoria suficient per a la seua aprovació.
Eixa era i és la qüestió. La resta no són més que maniobres de distracció.

Una evidència: els pressupostos no s'improvisen, es negocien
Cap govern responsable (de l'administració que siga) porta un document tan important com són uns pressupostos (municipals, provincials, autonòmics, estatals...), sense comptar amb els vots suficients per garantir la seua aprovació. Per això, els pressupostos, prèviament a la seua tramitació administrativa, es consensuen (negocien) entre els grups (municipals, parlamentaris) que previsiblement poden donar-los suport. És a dir, amb els partits que, tenint la informació dels esborranys previs, i en funció de l'eixa informació, valoraran si voten a favor, en contra, o abstenció; comunicant esta decisió abans de la celebració de l'acte resolutiu pertinent.
D'això, precisament, tenim exemples molt clars i recents:
a) Els Pressupostos Generals de l'Estat d'enguany. Si el sr. Montoro va registrar el projecte de llei dels PGE en el Congrés el 3 d'abril de 2018, 6 mesos de retard del que corresponia,4 no va ser per cap altre motiu més que pel fet que fins eixe moment no va tindre garantits els vots suficients per a la seua aprovació. De fet, el Ministre d'Hisenda i Funció Pública va anunciar, en gener de 2018, que si no en abril no havia arribat a un pacte amb Ciutadans i PNB, donaria per definitivament prorrogats els PGE de 2017 fins a 31 de desembre.
b) Els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2018 (tot i que a molta menor intensitat). Si el Conseller d'Hisenda i Model econòmic, Vicent Soler, els va presentar 'in extremis' el 31 d'octubre de 2017 va ser també per no tindre garantits els vots suficients per aprovar-los. De fet, fins l'últim moment va estar barallant-se la possibilitat que s'hagueren de prorrogar els pressupostos de 2017.

Si hi ha pressupostos i mesa de negociació, és gràcies a l'actitud de l'oposició
Per tot el que s'ha explicat, s'entén fàcilment que, si hi ha una possibilitat d'aprovar els pressupostos de 2018, i si hi ha una mesa de negociació convocada, ha sigut gràcies a l'actitud dels grups municipals de l'oposició (PP i PSPV-PSOE), els quals van manifestar públicament la seua predisposició a valorar el seu suport (a través d'un vot favorable o una abstenció, en funció de la negociació) als pressupostos.
És per aquesta predisposició que s'han vingut mantenint diverses reunions al respecte, durant este mes d'agost. Tot amb la finalitat de consensuar el document i comptar amb els vots suficients per a la seua aprovació.
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN