Tus Noticias de La Safor

L’Ajuntament de Tavernes presenta el llibre de Festes 2018 i tota la programació de les activitats

Presentacio llibre festes 01

El llibre de Festes 2018 de Tavernes es va presentar en societat ahir a la vesprada en un acte encapçalat per la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, i l'alcalde en funcions, Josep Llàcer. Durant la presentació es van explicar els diferents continguts del llibre als assistents congregats al saló de plens de l'Ajuntament, i també es van detallar tots els esdeveniments que tindran lloc al municipi durant els dies en què es celebren les Festes Majors de la ciutat, concretament entre el divendres 7 i el diumenge 16 de setembre.

"És un privilegi any rere any tindre tota la història del nostre poble en un llibre que conta les vivències, emocions i sentiments viscuts per la gent de Tavernes en el passat. En ell podem bussejar en la història de la nostra ciutat de la mà dels nostres veïns, i podem prendre la mida del gran patrimoni que tenim i de la gran ciutat on vivim", va assenyalar Encar Mifsud. La regidora de Cultura i Festes va voler agrair especialment la col·laboració dels ciutadans que han fet possible la confecció del llibre amb els seus articles i fotografies. "És la població qui fa les festes i la història del poble, i per això el llibre té un valor sentimental molt fort", va afegir.

La regidora destacà a més el contingut dels articles que recull esta nova edició del llibre de festes. En esta ocasió, l'escriptora i traductora Encarna Sant-Celoni i Verger escriu De desfer i de trencar, un homenatge literari als Prados de fruites i hortalisses a Tavernes; la cronista oficial de la ciutat, Encarna Sansaloni Martí aprofundeix des d'una vessant més acadèmica en la història dels Prados de fruites i hortalisses a Tavernes del 1908 fins al 1988; també el cronista oficial de Tavernes Josep Ciscar Vercher ens apropa l'esplendorós passat de la "Sociedad Casino de Tabernes de Valldigna"; Mª Jesús Linares Ciscar ens parla de l'Escola mixta Borderia, un projecte educatiu que "per a poder atendre tota la població estudiantil que vivia en les cases de camp allunyades del nucli del municipi"; Joan Meló Ortiz i Rosa Magraner Grau fan un repàs dels 50 anys "formant persones" que ha complit l'IES Jaume II El Just; Salvador Vercher i Talens, Reiet, ens presenta una panoràmica de l'agricultura de la vall abans de l'extensió del cultiu de taronger; Vicenta Félix Ciscar escriu un emotiu homenatge als llauradors que han cultivat les terres de la vall durant generacions i generacions; i finalment, Rosa Magraner Grau escriu un article que s'endinsa en la tradició musical de Tavernes, un text que com no podia ser d'altra manera, es converteix en un emotiu homenatge a la figura del mestre Eduardo Arnau i altres figures capitals del món de la música a la ciutat.

Els ciutadans que estiguen interessats a recollir un exemplar del llibre, ho poden fer en diferents punts del municipi com l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, l'edifici del Braç Treballador, el pavelló cobert Carlos Pellicer, la Casa de la Cultura i l'Oficina de Turisme de la platja de Tavernes. El llibre també es troba disponible en versió digital per consultar-lo o descarregar-lo.

En pocs dies arrancaran les Festes 2018 amb una programació variada pensada per poder arribar a tot tipus de públic i tractar de dinamitzar tots els racons de la ciutat amb les nombroses activitats que es realitzaran durant els dies de festivitat. Els ciutadans i visitants podran gaudir de la concentració de música, cultura, esport, gastronomia, tradició i molta diversió a Tavernes, tot això acompanyat de bon ambient i respecte. Des d'un ampli ventall de concerts, djs i actuacions musicals fins a l'espectacle del còmic valencià Eugeni Alemany, passant pel concurs de xarangues o el ball de disfresses, la Regidoria de Cultura i Festes ha treballat durant molt de temps per confeccionar una programació atractiva i accessible a tota la població.
TNS
Tavernes de la Valldigna
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN