Tus Noticias de La Safor

Banner UCV

El professor Barah Mikail analitza la situació de Siria en el conflicte de l’Orient Mitjà

Hui s'ha celebrat en el marc de la 35 Universitat d'*Estiu de Gandia el curs "El conflicte de l'Orient Mitjà" coordinat pel professor Antonio Bar Cendón. El curs ha comptat amb la participació aquest matí del professor Barah Mikail, professor de ciència política de la Saint Louis University. Mikail, francès d'origen sirià, ha explicat al llarg de la seua intervenció l'origen del conflicte sirià i la complexitat del problema que ens situa "després de 8 anys de conflicte davant un desastre humanitari sense precedents amb més de sis milions de desplaçats interns i sis milions de refugiats per tant estem davant un conflicte que afecta ja directament a la meitat de la població".

Al llarg de la seua intervenció el professor ha parlat sobre les causes que han impedit una eixida al conflicte entre les quals es troben el posicionament de l'exèrcit a favor del règim, el paper de l'Estat Islàmic o l'expansió d'Al Qaeda, organitzacions que han permès guanyar a la por: "al final ha triomfat l'opció de quedar-se amb aquest president enfront d'intentar veure què passa en un escenari que seria desconegut". En aquesta situació ha jugat un paper important Israel que allò que busca "és limitar el potencial de Síria i afeblir les posicions iranianes en territori sirià". Per tant, "encara que hi haja hagut països interessats a enderrocar al règim sirià, altres potències, com Israel, han preferit no alterar la situació i no apostar per alternatives que vindrien plenes d'incerteses. Els països veïns cerquen, així, una estabilitat en la zona que l'única cosa que produeix és inestabilitat interna".

El profesor Barah Mikail analiza la situación de Siria en el conflicto de Oriente Medio
BARAH MIKAIL

Hoy se ha celebrado en el marco de la 35 Universitat d'Estiu de Gandia el curso "El conflicto de l'Orient Mitjà" coordinado por el profesor Antonio Bar Cendón. Este curso ha contado con la participación esta mañana del profesor Brah Mikail, profesor de ciencia política de la Saint Louis University. Mikail, francés de origen sirio, ha explicado a lo largo de su intervención el origen del conflicto sirio y la complejidad del problema que nos sitúa "después de 8 años de conflicto ante un desastre humanitario sin precedentes con más de seis millones de desplazados internos y seis millones de refugiados por lo tanto estamos ante un conflicto que afecta ya directamente a la mitad de la población".

A lo largo de su intervención el profesor ha hablado sobre las causas que han impedido una salida al conflicto entre las que se encuentran el posicionamiento del ejercito a favor del régimen, el papel del Estado Islámico o la expansión de Al Qaeda, organizaciones que han permitido ganar al miedo: "al final ha triunfado la opción de quedarse con este presidente frente a intentar ver qué pasa en un escenario que sería desconocido". En esta situación ha jugado un papel importante Israel que aquello que busca "es limitar el potencial de Siria y debilitar las posiciones iraníes en territorio sirio". Por tanto, "aunque haya habido países interesados en derrocar al régimen sirio, otras potencias, como Israel, han preferido no alterar la situación y no apostar por alternativas que vendrían llenas de incertidumbres. Los países vecinos buscan, así, una estabilidad en la zona que lo único que produce es desestabilidad interna".

TNS
Gandia
Educación

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN