Tus Noticias de La Safor

Gandia aprova la creació de la Comissió Tècnica de Protecció de Dades

 AO 4168 copia

El coportaveu del Govern i regidor delegat d'Administració i Modernització, José Manuel Prieto, va compareixer per informar dels principals acords a què es va arribar en la Junta de Govern celebrada ahir.

En primer lloc, Prieto va informar de l'aprovació de la creació de la Comissió Tècnica de Protecció de Dades.
"Com regidor delegat de l'Àrea d'Administració i Modernització al llarg de la legislatura hem emprés multitud de mesures per modernitzar l'administració i per apropar-la al ciutadà. Totes aquestes mesures generen l'ús de dades privades dels ciutadans que passen a estar en mans de l'ajuntament i que han de ser protegits tal com indica el Reglament de la UE 2016/679 del Parlament Europeu i el del Consell de 27 d'abril de 2017" va afirmar l'edil qui afegia que la mesura es pren per tal de garantir que aquest gran volum de dades estiguen protegides i "puguem seguir en la línia de ser un dels consistoris que primer s'aplica aquest tipus de normatives".

La comissió s'integra administrativament dins de l'Àrea d'Administració i Modernització i tindrà un caràcter tècnic realitzant les tasques d'assessorament necessàries per a poder complir les resolucions de la UE i el Consell.

Estarà presidida per la tècnica d'Administració i Modernització i tindrà com a secretari el tècnic d'Administració General. A més comptarà amb la participació de quatre vocals. En concret, seran el coordinador del Departament d'Informàtica, el Tècnic auxiliar d'Informàtica, el Tècnic d'Administració General i una tècnica de Gestió.

"Prenem una mesura més encaminada a la modernització de l'Administració i a la millora de la relació amb la ciutadania i ho fem complint amb les diferents normatives establertes pel Consell i la UE. Seguim sent un municipi pioner en l'àmbit de l'administració i marcant el camí que segueixen altres administracions" va explicar el regidor delegat d'Administració i Modernització.

En la línia de seguir complint les normatives i millorant l'administració, Prieto ha informat que divendres passat es va celebrar la primera Mesa de Contractació electrònica. "Som dels primers ajuntaments de la Comunitat Valenciana en fer-ho" va destacar el regidor, que va recordar que per arribar a aquest punt, s'ha celebrat una jornada de formació destinada als licitadors que pretenen optar a adjudicacions municipals. D'aquesta manera, hui dia ja es presenten totes les ofertes de manera telemàtica en un portal on les dades són encriptades i on només es procedeix a la seua desencriptació en el transcurs de la Mesa de Contractació. "A partir d'ara totes les adjudicacions es realitzaran per aquesta via amb la complexitat que això suposa, però la mesura permet que aquest tipus de processos se celebren amb totes les garanties per a les parts implicades".

El segon dels punts aprovats en la jornada va estar l'adjudicació el Contracte de Serveis consistent en Treballs de serralleria metàl·lica destinats a instal·lacions municipals a la mercantil Fissa Serveis Auxiliars SLU per un import de 139.150,00 euros / any i possibilitat de pròrroga pel mateix període.

Un altre dels contractes l'adjudicació del qual va estar aprovat en la Junta de Govern ha estat el referent al manteniment dels centres escolars i escoles infantils de Gandia. Un contracte adjudicat a la mercantil Fissa Serveis Auxiliars SLU per un import de 280.861,72 € per un període de dos anys amb possibilitat de pròrroga per dos anys més.
Una licitació de la qual ja existia contracte previ i en haver-se esgotat ha estat treta una altra vegada a concurs.
"És una licitació que s'ha realitzat per primera vegada en aquesta legislatura. Tenia un període d'un any perquè volíem veure el funcionament. Podem dir que ha estat una contracta molt celebrada pels directors i els Consells Escolars. Així ho indica el nivell de satisfacció dels que utilitzen diàriament els centres" "Hem respost de manera ràpida a les necessitats dels centres en aquest aspecte i això ens ha portat a reprendre la idea de posar en marxa la contracta però aquesta vegada per un termini més llarg per donar-li continuïtat i seguretat".

Finalment, i en la línia de buscar recursos disponibles en altres institucions encaminats a poder posar en marxa projectes per a la ciutadania, també es va aprovar la sol·licitud d'una subvenció per valor de 30.125 € a la Diputació de València per a finançar el projecte de Recuperació de la Memòria Històrica, tal com indica la convocatòria publicada en el BOP de 10 de maig de 2018.

A preguntes de la premsa, el regidor va respondre sobre la postura de l'executiu sobre la presentació per part del PP d'una moció sobre el Pativel. Prieto va recordar que no és la primera vegada que el Partit Popular presenta una moció sobre aquest aspecte. "Partim de posicions diferents. No és el mateix la política de territori que va posar en marxa el PP que la desenvolupada pel Govern del Botànic. Una política que ha propiciat la protecció de la línia de costa". "El que haurien d'explicar els populars és si estan en contra de la protecció dels espais naturals que suposen un valor afegit a Gandia i informar la ciutadania sobre quins són els seus interessos. La nostra postura és clara, nosaltres apostem per l'interés general i la defensa dels espais naturals que serveixen per a millorar el nostre entorn i patrimoni".
TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Nuestro equipo

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN