Tus Noticias de La Safor

El Diputat de Cultura i la Diputada de Memòria Històrica inauguraran el projecte “Absències i Distàncies” a Potries.

absenciesdistancies

El proper dimecres, 11 d'abril, s'inaugurarà a Potries la primera de les intervencions que dins el projecte Absències i Distàncies, que la unitat de Promoció Cultural de la Diputació de València desenvoluparà durant el proper mes. Un projecte d'art urbà a càrrec de l'artista Gustavo Germano, als municipis de Chelva, Olocau, Marines, Potries i Beniarjó.

El Projecte amb un total de huit intervencions, les quals constituiran un relat coherent i harmònic que donarà sentit a un recorregut conjunt, s'inicia a Potries, aquest dimecres i serà presentat, a més de per l'artista autor del projecte, pel Diputat de Cultura, Xavier Rius, la Diputada de Memòria Històrica, Dolors Pérez, l'Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, i l'escriptor Alfons Cervera, que ha estat un dels principals artífex per a el desenvolupament d'aquest projecte, tot en un acte que tindrà lloc el dia 11 d'abril, a les 12 hores, a la casa Ajuntament de Potries i que anirà precedit per un passeig guiat per Germano, per la instal·lació.

Absències i distànciesés un projecte fotogràfic que tracta de visibilitzar el drama dels desapareguts en períodes de la història recent sota la influència de règims dictatorials o no democràtics. Persegueix denunciar danys socials derivats de sistemes amb absència de democràcia i/o de falta de garanties democràtiques. El projecte també pretén reforçar els treballs de recuperació de la "Memòria històrica" de l'Estat espanyol i d'Iberoamèrica, així com fomentar l'esperit crític de la ciutadania i treballar en favor de les garanties i acompliments del drets humans en la societat actual.

L'artista Gustavo Germano treballa amb fotografies de gran format, les quals seran ubicades en llocs visibles de cadascuna de les cincs localitats participants. El treball es desenvoluparà al llarg d'entre dos i tres jornades, i posteriorment hi haurà una presentació i debat envers els objectius socials del projecte.

En realitat, Absències i distàncies constitueixen dos projectes. El primer, posa cara a l'univers dels que ja no hi són: militants de barri, treballadors, estudiants, professionals, famílies senceres víctimes de la repressió il·legal i la desaparició forçosa de persones com a conseqüència de les dictadures militars del Con Sud d'Amèrica Llatina i que varen formar part de la denominada "Operació Còndor". Mentre que Distàncies constitueix una reflexió sobre l'exili republicà espanyol de 1939.

Cada municipi albergarà un relat expositiu en si mateix i, alhora, formarà part d'un circuit expositiu amb els altres. Les fotografies, impreses sobre paper de cartelleria urbana i enganxades sobre els murs de diferents espais cedits per particulars o institucions, constituiran un format d'exposició que convidarà a recórrer els municipis en un exercici de memòria que es construeix a cada pas.

A Potries s'instal·laran a diferents carrers del casc urbà i podran ser visitades des del dimecres 11 de forma oberta per qualsevol visitant al municipi que ho desitge, aportant un incentiu més per conèixer el municipi saforenc, que a partir del 25 d'abril d'aquest any ostentarà el privilegi de ser Capital Cultural Valenciana fins a l'abril de 2019.
TNS
Potries
Cultura

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Nuestro equipo

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN