Logo
Imprimir esta página

Oliva vol la declaració de la Setmana Santa i Les Calderes com a festes d'Interés Turístic Autonòmic

  • Miércoles, 09 Enero 2019 21:23
  • tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente disminuir el tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente aumentar tamaño de la fuente

Encontre Natzareno-Dolorosa

La regidora de Turisme, Mireia Morera, convoca una reunió per inciar els tràmits per a la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic de la Setmana Santa d'Oliva i les Calderes de Sant Antoni

En juny de 2018, Morera va començar la realització dels tràmits per a la Declaració d'Interés Turístic Autonòmic de la Setmana Santa d'Oliva i de les Calderes de Sant Antoni, que és competència de la regidoria de Turisme impulsar, demant la participació de les regidories de Cultura i de Festes com a parts implicades.

Des de la regidoria de Turisme que dirigeix l'edil de Projecte Oliva, Mireia Morera, s'ha manifestat en diverses ocasions la conveniència de dur a terme els tràmits pertinents per instar a la Conselleria de Turisme a la declaració d'Interés Turístic Autonòmic de la peculiar i reconeguda Setmana Santa d'Oliva, així com també de les singular Calderes de Sant Antoni que es celebraran aquest dissabte al carrer Sant Vicent.

Conforme s'observa des del Departament de Turisme, ambdues celebracions podrien complir les condicions requerides per a tal Declaració, tant en la seua vessant cultural, com festiva, i per supost, turística.

Aquestes manifestacions, tant culturals com festives, acomplixen els requisits de ser integradores i participatives per a la societat local, contindre una afluència i integració dels visitants i turistes, potencien, conserven i difonen els valores culturals, ludicofestius, històric-artístic, paisagístics, urbanístics i medi ambientals; a més de tindre gran rellevància per a la potenciació dels valors per a la convivència, tolerància i el reconeixement de la diversitat.

Encara que l'impuls d'aquests tràmits corresponen a la regidoria de Turisme, resulta fonamental la participació d'altres regidories com Cultura, Festes o Joventut, tal i com es va fer per a la Declaració de Festes d'Interés Turístic Autonòmic per als Moros i Cristians d'Oliva l'any 2006. A tals efectes, la regidora de Projecte Oliva, Mireria Morera, ha convocat per a la setmana vinent, la reunió per tal de tractar aquest assumpte.

Mireia Morera: ""Es molt important el treball en equip per dur endavant  d´una manera exitosa aquestes declaracions d´Interés Turístic, que otorgaran el reconeixement merescut a aquestes festes, als seus festers i a la ciutat d´Oliva. Turisme Comunitat Valenciana tindrà ben en compte la nostra sol·licitud perquè son coneixedors de la seua transcendència com a atractiu turístic, de la seua repercussió socioeconòmica i dels valors propis que representen i que s´estenen a tota la Comunitat Valenciana.
TNS
Oliva
Noticies Institucionals

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN